Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)

Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)

3.6 13 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 15 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

Krojenie gruszek
  • 350 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
Sos karmelowy
  • 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 70 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
Masa jajeczna
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 g pieczywa pszennego, lekko czerstwego, np. bułki wrocławskiej lub chałki, pokrojonego na kromki
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 6 jajek
  • 200 g mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 30 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
  • 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 120 g sera ricotta
    120 g twarogu sernikowego, z wiaderka

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 429.2 kcal / 1795.6 kJ
Πρωτεΐνη 12.1 g
Λιπαρά 23.8 g
Υδατάνθρακες 44.5 g
Φυτικές ίνες 3.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 9.2 g
Νάτριο 212.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων