Ciasto arbuz

Ciasto arbuz

4.7 576 βαθμολογίες
Προετοιμασία 45 λεπτ.
Σύνολο 6ωρ.
16 porcji

Υλικά

Ciasto szpinakowe
  • liści szpinaku baby, świeżych
    150 g
  • oleju
    120 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    2 łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • jajka
    3
  • cukru
    100 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • proszku do pieczenia
    2 ½ łyżeczki
Krem śmietankowy
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    200 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g
  • cukru pudru
    40 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • borówek amerykańskich
    15 - 20
    15 - 20 rodzynek
Galaretka
  • wody
    350 g
  • galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)
    1 opakowanie

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 285.9 kcal / 1196.4 kJ
Πρωτεΐνη 4.6 g
Λιπαρά 18.5 g
Υδατάνθρακες 26.8 g
Φυτικές ίνες 0.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.3 g
Νάτριο 160.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων