Eklerki pistacjowe

4.2 54 βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 4ωρ.
18 sztuk

Υλικά

Nadzienie malinowe
  • 300 g malin, świeżych
    300 g malin, mrożonych
  • 30 g cukru
Kruszonka
  • 80 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
  • 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 80 g mąki pszennej
Ciasto parzone
  • 250 g wody
  • 90 g masła pokrojonego na kawałki
  • 10 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 150 g mąki pszennej
  • 4 jajka
Krem pistacjowy i dekoracja
  • 180 - 200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej
  • maliny, świeże do dekoracji (ok. 250 g)

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 414.1 kcal / 1732.8 kJ
Πρωτεΐνη 8.5 g
Λιπαρά 30.4 g
Υδατάνθρακες 29.2 g
Φυτικές ίνες 2.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 14.8 g
Νάτριο 199.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων