
Συσκευές & Αξεσουάρ
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
4 porcje
Υλικά
-
200 g ciecierzycy, suszonej
-
300 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
60 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
szałwia, świeża drobno posiekana, do dekoracji
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
315.8 kcal /
1321.1 kJ
Πρωτεΐνη
12.5 g
Λιπαρά
13.2 g
Υδατάνθρακες
40.5 g
Φυτικές ίνες
8.5 g
Κορεσμένα λιπαρά
1.7 g
Νάτριο
576.3 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

LUNCHBOX
9 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία

PROSTE POMYSŁY
214 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνTarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Bagietki rustykalne
15h
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40min
Kajzerki
15h 45min
Ciabatta
4h 40min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2h 10min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2h 5min
Quiche z pieczarkami
1h 40min
Pity z patelni z hummusem i warzywami
2h 20min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h