Karpatka

Karpatka

4.2 4.4K βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 5ωρ.
16 kawałków

Υλικά

Budyń do kremu
  • 750 g mleka w temp. pokojowej
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
  • 15 g mąki pszennej
  • 4 żółtka
Ciasto
  • 250 g wody
  • 125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 5 jajek
Krem
  • 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 160 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 308.5 kcal / 1290.9 kJ
Πρωτεΐνη 5.3 g
Λιπαρά 23.1 g
Υδατάνθρακες 20.9 g
Φυτικές ίνες 0.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 13.9 g
Νάτριο 59.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων