Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

4.8 4.6K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 13ωρ. 30 λεπτ.
5 porcji

Υλικά

  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 130 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
  • 160 g kiełbasy np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w półplasterki
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 - 600 g fasoli Piękny Jaś, suszonej uprzednio namoczonej 8-12 godz., odsączonej (patrz wskazówka)
  • 680 - 700 g wody
  • 80 - 90 g koncentratu pomidorowego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 płaska łyżka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
  • sól do smaku

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 377.8 kcal / 1580.5 kJ
Πρωτεΐνη 16.4 g
Λιπαρά 23.6 g
Υδατάνθρακες 26.9 g
Φυτικές ίνες 6.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.4 g
Νάτριο 585 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων