
Συσκευές & Αξεσουάρ
Orkiszowa galette z rabarbarem
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 10 λεπτ.
12 porcji
Υλικά
-
240 g ziaren orkiszu
-
115 g cukru
-
125 g masła, niesolonego zimnego, pokrojonego na kawałki
-
25 g wody zimnej
-
1 szczypta soli
-
500 g rabarbaru pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka bułki tartej
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania brzegów ciasta
-
2 - 3 łyżki migdałów, w płatkach
-
1 łyżka cukru pudru
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 porcję
Πρωτεΐνη
4.4 g
Θερμίδες
960 kJ /
229 kcal
Λιπαρά
10.7 g
Φυτικές ίνες
4 g
Υδατάνθρακες
29.9 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBułeczki mleczne z czekoladą
2ωρ. 30 λεπτ.
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 λεπτ.
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1ωρ. 5 λεπτ.
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6ωρ. 30 λεπτ.
Warkocze orzechowe
2ωρ.
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1ωρ. 35 λεπτ.
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1ωρ. 10 λεπτ.
Babka "Trójniak"
1ωρ. 35 λεπτ.
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3ωρ. 20 λεπτ.
Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego
2ωρ. 50 λεπτ.
Wieniec z makiem i morelami
1ωρ. 30 λεπτ.
Suflety z owocami leśnymi
50 λεπτ.