Tort tropikalny z bezikami

Tort tropikalny z bezikami

4.1 42 βαθμολογίες
Προετοιμασία 50 λεπτ.
Σύνολο 5ωρ.
12 porcji

Υλικά

  • 3 pomarańcze ekologiczne
Biszkopt pomarańczowy
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 8 jajek
  • 200 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
Beziki
  • 2 białka
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka barwnika spożywczego pomarańczowego, w żelu
Mus z mango
  • 200 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
Krem tropikalny i przełożenie
  • 80 g cukru pudru
  • 500 g sera mascarpone schłodzonego
  • 1 kiwi pokrojone w plastry, do podania
  • 1 śliwka pokrojona w plastry, do podania

Βαθμός δυσκολίας

δύσκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 450.6 kcal / 1885.2 kJ
Πρωτεΐνη 9.7 g
Λιπαρά 21 g
Υδατάνθρακες 57.4 g
Φυτικές ίνες 1.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 11.2 g
Νάτριο 249 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων