Κάρυ με φακές και κολοκύθα στον ατμό

Κάρυ με φακές και κολοκύθα στον ατμό

5.0 2 βαθμολογίες
Προετοιμασία 35 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 15 λεπτ.
8 μερίδες

Υλικά

  • σπόρους κύμινου (αρτυσιά) (10 γρ.)
    3 καλά γεμάτα κ.γλ.
  • σπόρους κόλιανδρου (10 γρ.)
    4 καλά γεμάτα κ.γλ.
  • αλάτι
    1 ½ κ.γλ.
  • φρέσκο κόλιανδρο και λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
    30 γρ.
  • φρέσκια καρύδα (προαιρετικό πεδίο) κομμένη σε κομμάτια (2-3 εκ.)
    50 γρ.
    3 καλά γεμάτες κ.σ. αποξηραμένη αλεσμένη καρύδα, κομμένη σε κομμάτια (2-3 εκ.)
  • βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
    80 γρ.
  • κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια
    300 γρ.
  • σκελίδες σκόρδο
    2
  • αλεσμένο πιπέρι καγιέν
    ½ - ¾ κ.γλ.
    1 - 2 φρέσκο πράσινο τσίλι
  • κολοκύθα, στρογγυλή χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε 8 κομμάτια, με τη φλούδα
    1000 - 1200 γρ.
    1000 - 1200 γρ. μακρόστενη κολοκύθα, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε 8 κομμάτια, με τη φλούδα
  • φακές (πράσινες, καφέ, φακές Puy)
    300 γρ.
  • νερό
    1000 γρ.
  • κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι σε μεγάλους κύβους (1-2 εκ.)
    250 - 300 γρ.
  • κρέμα γάλακτος (κρεμ φρες) (προαιρετικό πεδίο)
    130 γρ.
    130 γρ. ξινή κρέμα (sour cream)

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 358 kcal / 1504 kJ
Πρωτεΐνη 13 g
Λιπαρά 17 g
Υδατάνθρακες 33 g
Φυτικές ίνες 10.3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων