Empanadas z wołowiną

Empanadas z wołowiną

4.8 762 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 40 λεπτ.
14 sztuk

Υλικά

Ciasto
  • wody
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    175 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    350 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • jajko
    1
Farsz
  • białej cebuli
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
    35 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    110 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    20 g
    2 papryczki chili chipotle, bez ogonków
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    350 g
  • koncentratu pomidorowego
    65 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • mleko do posmarowania empanadas

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 242.1 kcal / 1013.5 kJ
Πρωτεΐνη 9 g
Λιπαρά 14 g
Υδατάνθρακες 21.1 g
Φυτικές ίνες 1.1 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων