Sernik z ricotty z jabłkami

Sernik z ricotty z jabłkami

4.5 110 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 6ωρ.
18 kawałków

Υλικά

Spód ciasta
  • 75 g masła pokrojonego na kawałki
  • 200 g herbatników pełnoziarnistych typu Digestive
Masa serowa
  • 250 - 300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 łyżki brandy (προαιρετικό πεδίο)
  • 900 g sera ricotta odsączonego z zalewy
  • 4 jajka
  • 200 g cukru pudru
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 opakowanie cukru wanilinowego
Wierzch ciasta i pieczenie
  • 250 - 300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w cienkie plasterki
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 - 2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • cukier puder do oprószenia

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 274.1 kcal / 1146.9 kJ
Πρωτεΐνη 8.1 g
Λιπαρά 14.9 g
Υδατάνθρακες 27 g
Φυτικές ίνες 1.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.5 g
Νάτριο 122.2 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων