
Συσκευές & Αξεσουάρ
Chleb pszenno-żytni razowy
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
30 kromek
Υλικά
-
ziaren żyta100 g
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
miodu30 g
-
mleka300 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy20 g
-
soli1 łyżeczka
Διατροφή ανά 1 kromkę
Θερμίδες
79.4 kcal /
332.2 kJ
Πρωτεΐνη
2.6 g
Λιπαρά
1.3 g
Υδατάνθρακες
14.6 g
Φυτικές ίνες
1.2 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.4 g
Νάτριο
83.7 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

KULINARNE ABC
203 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSzwajcarski chleb rustykalny
25ωρ. 20 λεπτ.
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2ωρ. 30 λεπτ.
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2ωρ.
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19ωρ.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5ωρ. 10 λεπτ.
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17ωρ. 25 λεπτ.
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2ωρ. 10 λεπτ.
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 λεπτ.
Precle
1ωρ.
Chleb musli
1ωρ. 45 λεπτ.
Francuska bagietka
3ωρ. 50 λεπτ.
Kanapki z focacci z bazyliowym pesto, mozzarellą i pomidorem
3ωρ. 20 λεπτ.