
Συσκευές & Αξεσουάρ
Chleb pszenno-żytni razowy
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
30 kromek
Υλικά
-
ziaren żyta100 g
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
miodu30 g
-
mleka300 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy20 g
-
soli1 łyżeczka
Διατροφή ανά 1 kromkę
Θερμίδες
79.4 kcal /
332.2 kJ
Πρωτεΐνη
2.6 g
Λιπαρά
1.3 g
Υδατάνθρακες
14.6 g
Φυτικές ίνες
1.2 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.4 g
Νάτριο
83.7 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

KULINARNE ABC
203 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBułki wrocławskie
2 Std.
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 Std.
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 Std. 10 Min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 Std.
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 Std. 10 Min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 Std. 55 Min
Placek czosnkowo-serowy
2 Std.
Drożdżowa choinka z pesto
2 Std. 20 Min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 Std.
Dyniowy chleb na zakwasie
18 Std. 20 Min
Fantazje drożdżowe
45 Min
Słonecznikowe bagietki
1 Std. 10 Min