Πάνκεϊκ από ρεβίθια

Πάνκεϊκ από ρεβίθια

4.3 3 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 20 λεπτ.
2 μερίδες

Υλικά

Χούμους
  • σκελίδα σκόρδο
    1
  • ρεβίθια, σε κονσέρβα που έχετε στραγγίσει και περάσει κάτω από τη βρύση (1 κονσέρβα των 400 γρ.)
    240 γρ.
  • ταχίνι (αχτύπητο)
    30 γρ.
  • ελαιόλαδο
    30 γρ.
  • χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
    30 γρ.
  • θαλασσινό αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    ½ - ¾ κ.γλ.
  • πάπρικα
    ¼ κ.γλ.
  • πιπέρι καγιέν, αλεσμένο
    1 πρέζα
Πάνκεϊκ
  • φρέσκο κρεμμυδάκι σε κομμάτια (3 εκ.)
    35 γρ.
  • κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
    130 γρ.
  • αλεύρι από ρεβίθια (chickpea flour)
    120 γρ.
  • νερό
    120 γρ.
  • μπέικιν πάουντερ
    ¼ κ.γλ.
  • σκόρδο σε σκόνη
    ¼ κ.γλ.
  • θαλασσινό αλάτι
    ¼ κ.γλ.
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
    ⅛ κ.γλ.
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    1 κ.γλ.
Σερβίρισμα
  • αβοκάντο καθαρισμένο, σε φέτες
    ½
  • ντοματίνια κομμένα στη μέση
    10
  • φύλλα μαϊντανού χοντροκομμένα
    5 κλωνάρια

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 728 kcal / 3044 kJ
Πρωτεΐνη 29 g
Λιπαρά 39.4 g
Υδατάνθρακες 64.3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων