
Συσκευές & Αξεσουάρ
Baranek wielkanocny
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
8 porcji
Υλικά
-
220 g mleka
-
100 g cukru
-
100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
-
½ łyżeczki soli
-
2 rodzynki do zrobienia oczu
-
2 łyżki migdałów, w słupkach do posypania
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
433.1 kcal /
1813.4 kJ
Πρωτεΐνη
10.4 g
Λιπαρά
15.9 g
Υδατάνθρακες
63.9 g
Φυτικές ίνες
2.3 g
Κορεσμένα λιπαρά
8.6 g
Νάτριο
156.6 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

NEWSLETTER
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία

PARTY WIELKANOCNE
7 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνCzarno-białe ciasteczka
2 Std.
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 Std. 15 Min
Perłowy tort piętrowy
72 Std.
Różowy biszkopt na kisielach
4 Std.
Mazurek śliwkowy
1 Std. 45 Min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 Std. 40 Min
Cynamonowe gwiazdki
55 Min
Ciasto "Pszczółka"
1 Std. 45 Min
Pieczone jabłka z twarogiem
50 Min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 Std. 45 Min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 Std. 25 Min
Ciasto cytrynowe na parze
2 Std. 20 Min