
Συσκευές & Αξεσουάρ
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 50 λεπτ.
8 porcji
Υλικά
-
mleka220 g
-
cukru20 - 30 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
białej mąki orkiszowej typ 500-800250 g
-
jajka plus 1 roztrzepane do posmarowania wieńca2
-
soli2 łyżeczki
-
sera camembert (Ø ok. 10-11 cm, patrz wskazówka)1 opakowanie
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
483.3 kcal /
2023 kJ
Πρωτεΐνη
18.8 g
Λιπαρά
21 g
Υδατάνθρακες
55 g
Φυτικές ίνες
2.3 g
Κορεσμένα λιπαρά
12 g
Νάτριο
818 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

NEWSLETTER
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνQuiche z resztkami sera i wędlin
40 λεπτ.
Pizza bianco ze szpinakiem
1ωρ. 10 λεπτ.
Pizza neapolitańska
9ωρ.
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1ωρ.
Tosty z serem i grzybami
2ωρ. 10 λεπτ.
Mini galette z grzybami
1ωρ. 45 λεπτ.
Pizza à la Big Mac
1ωρ. 30 λεπτ.
Empanada XXL
1ωρ. 15 λεπτ.
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2ωρ. 30 λεπτ.
Pasztet pieczarkowy
2ωρ. 50 λεπτ.
Tarta z gruszkami i rokpolem
1ωρ. 40 λεπτ.
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1ωρ. 10 λεπτ.