Chlebek do odrywania z serem

Chlebek do odrywania z serem

4.2 253 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 50 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

Ciasto
  • 500 g mąki pszennej chlebowej typu 750 lub 650
  • 250 g wody letniej
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta cukru
Nadzienie
  • 50 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
    50 g sera alpejskiego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 150 g serka kremowego śmietankowego
  • 50 g pesto z bazylii
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia formy
  • mąka pszenna chlebowa typu 750 lub 650, do oprószenia
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki mleka

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 501 kcal / 2097.4 kJ
Πρωτεΐνη 17.3 g
Λιπαρά 26.9 g
Υδατάνθρακες 45.9 g
Φυτικές ίνες 2.5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων