Mini galette z grzybami

Mini galette z grzybami

4.5 23 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 45 λεπτ.
4 sztuki

Υλικά

  • 180 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowo 40 g
  • 300 g mąki pszennej
    300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 80 g wody
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 80 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
    80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
    400 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • tymianek, świeży do dekoracji
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 877 kcal / 3669.5 kJ
Πρωτεΐνη 19.9 g
Λιπαρά 60.8 g
Υδατάνθρακες 65.6 g
Φυτικές ίνες 3.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 37.3 g
Νάτριο 984.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων