Batoniki sernikowo-jeżynowe

Batoniki sernikowo-jeżynowe

4.8 286 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 8ωρ. 30 λεπτ.
24 porcje

Υλικά

Sos jeżynowy
  • 300 g jeżyn, świeżych
  • 30 g syropu z agawy
    30 g miodu
Spód ciasteczkowy
  • 350 g ciastek owsianych
    350 g ciastek pełnoziarnistych
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
  • 150 g jeżyn, świeżych
  • 750 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    750 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
  • 200 g jogurtu typu greckiego
  • 160 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 4 jajka
  • 25 g skrobi ziemniaczanej
    25 g skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 220 kcal / 923 kJ
Πρωτεΐνη 5 g
Λιπαρά 13 g
Υδατάνθρακες 21 g
Φυτικές ίνες 0.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 7 g
Νάτριο 83 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων