Pudding chlebowy z owocami jagodowymi

Pudding chlebowy z owocami jagodowymi

4.2 5 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 9ωρ.
10 porcji

Υλικά

Napój migdałowo-daktylowy
  • 250 g migdałów, blanszowanych
  • 50 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 1500 g wody
Pudding chlebowy
  • masło do natłuszczenia
  • biały chleb, czerstwy (0,5-0,75 bochenka, pokrojonego na kromki, patrz wskazówka)
  • 8 jajek
  • 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Sos z owoców jagodowych
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 150 g owoców jagodowych, świeżych
  • jogurt grecki do podania

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 402 kcal / 1682 kJ
Πρωτεΐνη 16 g
Λιπαρά 18.4 g
Υδατάνθρακες 46.3 g
Φυτικές ίνες 5.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.1 g
Νάτριο 266.2 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων