Σολομός με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και πατάτες

Σολομός με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και πατάτες

3.7 13 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
4 μερίδες

Υλικά

  • νερό
    500 γρ.
  • αλάτι και λίγο ακόμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    1 ½ κ.γλ.
  • πατάτες σε κομμάτια (2-3 εκ.)
    600 γρ.
  • βούτυρο και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
    10 γρ.
  • φιλέτα σολομού, φρέσκα χωρίς πέτσα, (120-200 γρ. το καθένα, πάχους περίπου 2 εκ.)
    4
  • λεμόνι κατά προτίμηση βιολογικό, ξύσμα και χυμό
    1
  • φρεσκοαλεσμένο πιπέρι και λίγο ακόμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    1 πρέζα
  • κρεμμυδάκια εσαλότ κομμένα στη μέση
    100 γρ.
  • μανιτάρια σε φέτες
    300 γρ.
  • λευκό ξηρό κρασί
    50 γρ.
  • κρέμα γάλακτος
    50 γρ.
  • τυρί για άλειμμα (π.χ. La Vache Qui Rit®)
    200 γρ.
    200 γρ. τυρί κρέμα
  • αλεσμένο μοσχοκάρυδο
    2 πρέζες

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 660 kcal / 2763 kJ
Πρωτεΐνη 45 g
Λιπαρά 48 g
Υδατάνθρακες 27 g
Φυτικές ίνες 4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων