Chleb pszenny na zakwasie

Chleb pszenny na zakwasie

4.9 282 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 12ωρ.
30 kromek

Υλικά

Zaczyn
  • 150 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
  • 150 g wody źródlanej lub przegotowanej (patrz wskazówka)
  • 1 - 2 łyżki żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka) lub pszennego zakwasu chlebowego
Ciasto właściwe
  • 550 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
  • 400 g wody źródlanej lub przegotowanej
  • 3 - 6 łyżek słonecznika łuskanego pestek dyni lub ziaren sezamu
  • 15 g soli
  • 5 g świeżych drożdży (προαιρετικό πεδίο) pokruszonych (patrz wskazówka)
    ½ łyżeczki suchych drożdży
  • masło ilość do natłuszczenia formy

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 85.4 kcal / 357.4 kJ
Πρωτεΐνη 2.8 g
Λιπαρά 0.6 g
Υδατάνθρακες 17.1 g
Φυτικές ίνες 1.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.1 g
Νάτριο 195.1 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων