Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry

Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry

3.6 32 βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 9ωρ. 30 λεπτ.
25 sztuk

Υλικά

  • 240 g ciecierzycy, suszonej
  • woda do namoczenia
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g natki pietruszki, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 pęczki)
  • 60 g kolendry, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 doniczki)
  • 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • olej do smażenia

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 82.3 kcal / 344.5 kJ
Πρωτεΐνη 2.7 g
Λιπαρά 4 g
Υδατάνθρακες 9.8 g
Φυτικές ίνες 1.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.4 g
Νάτριο 83.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων