Κοτόπουλο Περσίας με ρύζι

Κοτόπουλο Περσίας με ρύζι

5.0 3 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 35 λεπτ.
6 μερίδες

Υλικά

  • λευκό ρύζι μπασμάτι
    200 γρ.
  • καρύδια καθαρισμένα, ωμά
    85 γρ.
  • κρεμμύδια σε κομμάτια
    280 γρ.
  • αποξηραμένο κουρκουμά, τριμμένο
    ½ κ.γλ.
  • αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    ½ κ.γλ.
  • κανέλα, τριμμένη
    ¼ κ.γλ.
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο
    ¼ κ.γλ.
  • μοσχοκάρυδο, τριμμένο
    ⅛ κ.γλ.
  • Περσικά μούρα, αποξηραμένα
    15 γρ.
    15 γρ. αποξηραμένα βύσσινα
  • φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα, ανάλατα ψιλοκομμένα
    30 γρ.
  • λοβούς κάρδαμου
    5
  • σαφράν (προαιρετικό πεδίο)
    1 πρέζα
  • ζωμό κοτόπουλου
    800 γρ.
  • σιρόπι ροδιού
    70 γρ.
  • μαύρη ζάχαρη
    25 γρ.
  • μπούτι κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
    900 γρ.
  • ρόδι, καθαρισμένο
  • ανάμεικτα μυρωδικά, φρέσκα (δυόσμο, κόλιαντρο, μαϊντανό)
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κ.σ.

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 574 kcal / 2402 kJ
Πρωτεΐνη 20 g
Λιπαρά 20 g
Υδατάνθρακες 81 g
Φυτικές ίνες 5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων