Chleb wenecki na zakwasie

Chleb wenecki na zakwasie

4.0 11 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 17ωρ. 10 λεπτ.
26 kromek

Υλικά

Zaczyn pszenno-jabłkowy (dzień 1.)
  • 160 g wody
  • 160 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
  • 15 - 30 g zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • 300 g semoliny z pszenicy durum drobnej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    300 g kaszy manny, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 150 g wody
  • 5 g drożdży świeżych
    ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • skrobia ziemniaczana do oprószenia

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 81.6 kcal / 341.3 kJ
Πρωτεΐνη 2.4 g
Λιπαρά 2.5 g
Υδατάνθρακες 13 g
Φυτικές ίνες 1.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.4 g
Νάτριο 180.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων