Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie

Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie

5.0 3 βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 14ωρ. 45 λεπτ.
12 sztuk

Υλικά

Zaczyn pszenny (dzień 1.)
  • wody
    120 g
  • zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
    15 - 30 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    120 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • sera żółtego twardego, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • pestek dyni
    50 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
  • wody plus dodatkowa ilość do posmarowania
    280 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • drożdży świeżych pokruszonych
    5 g
    ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych
  • ekstraktu słodowego w proszku
    10 g
    10 g miodu
  • olej do natłuszczenia
  • boczku, tłustego, w plastrach
    200 - 250 g
  • kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)
    5 - 10

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 283.7 kcal / 1186.9 kJ
Πρωτεΐνη 11.6 g
Λιπαρά 9.7 g
Υδατάνθρακες 37.3 g
Φυτικές ίνες 1.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.5 g
Νάτριο 434.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων