Chleb pszenny na zakwasie

Chleb pszenny na zakwasie

4.9 45 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 15ωρ.
26 kromek

Υλικά

Zaczyn pszenny (dzień 1.)
  • 70 g wody
  • 70 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
  • 5 - 15 g zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
  • 60 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
  • 60 g wody
  • 1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • 470 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
  • 270 g wody zimnej
  • olej do natłuszczenia
  • skrobia ziemniaczana do oprószenia
  • 5 - 10 kostek lodu lub ½ szklanki wody

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 84.1 kcal / 352 kJ
Πρωτεΐνη 2.8 g
Λιπαρά 0.4 g
Υδατάνθρακες 16.9 g
Φυτικές ίνες 0.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 0 g
Νάτριο 180.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων