Συσκευές & Αξεσουάρ
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
Προετοιμασία 50 λεπτ.
Σύνολο 14ωρ. 50 λεπτ.
20 kromek
Υλικά
-
200 g wody
-
200 g jogurtu naturalnego
-
500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki ekstraktu słodowego w proszku (patrz wskazówka)
-
5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
-
kakao naturalne, niesłodzone (προαιρετικό πεδίο) do dekoracji
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 kromkę
Νάτριο
238.6 mg
Πρωτεΐνη
3.5 g
Θερμίδες
408.6 kJ /
97.7 kcal
Λιπαρά
0.8 g
Φυτικές ίνες
0.7 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.3 g
Υδατάνθρακες
18.8 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
O PIECZYWIE
60 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBułki-trojaczki z ziarnami
2ωρ. 40 λεπτ.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3ωρ. 10 λεπτ.
Chleb litewski na miodzie
30ωρ.
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26ωρ.
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2ωρ. 10 λεπτ.
Mini panettone (Thermomix® Nester)
3ωρ. 30 λεπτ.
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2ωρ. 40 λεπτ.
Wrapy à la Cezar
1ωρ. 10 λεπτ.
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2ωρ. 15 λεπτ.
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 λεπτ.
Ślimaczki z pesto na parze
2ωρ. 5 λεπτ.
Bagietka bezglutenowa
1ωρ. 45 λεπτ.