Chleb litewski na miodzie

Chleb litewski na miodzie

4.5 18 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 30ωρ.
20 kromek

Υλικά

Zaczyn żytni dwufazowy (dzień 1. rano)
  • 120 g wody
  • 120 g mąki żytniej razowej
  • 15 - 30 g żytniego zakwasu chlebowego
Zaczyn żytni dwufazowy (dzień 1. wieczór)
  • 200 g mąki żytniej razowej
  • 200 g wody
Ciasto właściwe (dzień 2. rano)
  • 1 łyżka kminku plus dodatkowa ilość do posypania
  • 100 g mąki żytniej razowej
  • 120 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
  • 100 g wody
  • 50 g miodu, płynnego najlepiej gryczanego
  • 2 łyżeczki ekstraktu słodowego w proszku
    2 łyżeczki melasy
  • 2 łyżeczki soli

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 105.8 kcal / 442.7 kJ
Πρωτεΐνη 3.2 g
Λιπαρά 0.5 g
Υδατάνθρακες 22.8 g
Φυτικές ίνες 2.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.1 g
Νάτριο 235 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων