Brioszka „korona” z likierem

Brioszka „korona” z likierem

4.6 56 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 5ωρ.
12 porcji

Υλικά

  • 70 g cukru
  • skórka z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • 160 g mleka plus dodatkowa ilość do posmarowania
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750 (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 jajko
  • 70 g likieru typu irish cream, np. Baileys®
  • 1 szczypta soli
  • 50 g groszków z gorzkiej czekolady
    50 g rodzynek
  • 250 g wody
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • cukier puder do oprószenia

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 34 mg
Πρωτεΐνη 7 g
Θερμίδες 1185.7 kJ / 283.4 kcal
Λιπαρά 9.7 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 5.5 g
Υδατάνθρακες 40.5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων