Brioszka „korona” z likierem

Brioszka „korona” z likierem

4.7 55 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 5ωρ.
12 porcji

Υλικά

  • cukru
    70 g
  • skórka z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • mleka plus dodatkowa ilość do posmarowania
    160 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    80 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750 (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
  • jajko
    1
  • likieru typu irish cream, np. Baileys®
    70 g
  • soli
    1 szczypta
  • groszków z gorzkiej czekolady
    50 g
    50 g rodzynek
  • wody
    250 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • cukier puder do oprószenia

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 283.4 kcal / 1185.7 kJ
Πρωτεΐνη 7 g
Λιπαρά 9.7 g
Υδατάνθρακες 40.5 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 5.5 g
Νάτριο 34 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων