
Συσκευές & Αξεσουάρ
Baranek wielkanocny
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
8 porcji
Υλικά
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia80 g
-
bułka tarta do posypania
-
cukru90 g
-
jajka2
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
skórki otartej z cytryny (προαιρετικό πεδίο) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)1 łyżeczka
-
likieru jajecznego80 g
-
mąki pszennej115 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
cukier puder do oprószenia
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
221.7 kcal /
927.4 kJ
Πρωτεΐνη
3.7 g
Λιπαρά
11.9 g
Υδατάνθρακες
25.1 g
Φυτικές ίνες
0.6 g
Κορεσμένα λιπαρά
1.9 g
Νάτριο
119.4 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

Wielkanoc VIII
11 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBułki jogurtowe z suszonymi owocami
2h
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10min
Tarta czekoladowa
1h 50min
Czekoladowe kąski z orzechami
1h
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3h
Fondant czekoladowy
50min
Sernik nowojorski
7h 50min
Tarta à la banoffee pie
2h 40min
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40min
Cynamonowe smores
1h 50min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40min
Eklerki pistacjowe
4h