
Συσκευές & Αξεσουάρ
Baklava
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 10 λεπτ.
20 porcji
Υλικά
Baklava
-
350 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g oleju
-
50 g cukru
-
1 - 2 łyżki wody z kwiatów pomarańczy (προαιρετικό πεδίο)
-
10 płatów ciasta filo
Syrop
-
200 g cukru
-
100 g wody
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego (προαιρετικό πεδίο)
-
1 łyżeczka wody z kwiatów pomarańczy (προαιρετικό πεδίο)
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
225.3 kcal /
942.9 kJ
Πρωτεΐνη
4.3 g
Λιπαρά
14.3 g
Υδατάνθρακες
22.4 g
Φυτικές ίνες
2 g
Κορεσμένα λιπαρά
3.5 g
Νάτριο
46.8 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

SMAKI WAKACJI V
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνCzarno-białe ciasteczka
2h
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1h 15min
Perłowy tort piętrowy
72h
Różowy biszkopt na kisielach
4h
Mazurek śliwkowy
1h 45min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1h 40min
Cynamonowe gwiazdki
55min
Ciasto "Pszczółka"
1h 45min
Pieczone jabłka z twarogiem
50min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1h 45min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min
Ciasto cytrynowe na parze
2h 20min