Συσκευές & Αξεσουάρ
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 45 λεπτ.
20 porcji
Υλικά
-
4 jajka
-
240 g cukru
-
250 g mąki pszennej
-
170 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
90 g skrobi ziemniaczanej plus 1 czubata łyżeczka
-
700 g czerwonych porzeczek, świeżych
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
20.9 mg
Πρωτεΐνη
2.5 g
Θερμίδες
1165.9 kJ /
278.6 kcal
Λιπαρά
7.9 g
Φυτικές ίνες
0.4 g
Κορεσμένα λιπαρά
4.7 g
Υδατάνθρακες
49.3 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSłodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Ciasteczka ślimaczki
2 godz.
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min
Piernik staropolski cz. II
98 godz.
Popękane ciasteczka
4 godz. 35 min
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1 godz. 50 min
Szwedzkie pierniczki
1 godz. 30 min
Świąteczny piernik
1 godz. 25 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Ciastka Speculoos
3 godz.
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min