Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)

Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)

4.1 14 βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 3ωρ. 30 λεπτ.
10 sztuk

Υλικά

Oponki z ciasta półfrancuskiego
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 100 g mleka
  • 1 jajko
  • 150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 250 g wody
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • olej do głębokiego smażenia (ok. 1 l)
Lukier
  • 150 g cukru
  • 15 g wody gorącej
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Βαθμός δυσκολίας

δύσκολη


Διατροφή ανά 1 sztukę

Νάτριο 32 mg
Πρωτεΐνη 4 g
Θερμίδες 1282.3 kJ / 306.5 kcal
Λιπαρά 13.4 g
Φυτικές ίνες 0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.2 g
Υδατάνθρακες 43.5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων