Ισπανικές πατάτες "bravas" με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σάλτσα σκόρδου (aioli)

Ισπανικές πατάτες "bravas" με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σάλτσα σκόρδου (aioli)

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 15 λεπτ.
4 μερίδες

Υλικά

  • ηλιανθέλαιο
    250 γρ.
  • σκελίδες σκόρδο
    4
  • μουστάρδα Dijon
    ½ κ.γλ.
  • υγρό από βρασμένα ρεβίθια, κονσέρβας (aquafaba)
    3 κ.σ.
  • ξίδι μηλίτη
    1 κ.σ.
  • αλάτι και ακόμα ½ κ.γλ., ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    1 πρέζα
  • κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα 4
    60 γρ.
  • ελαιόλαδο
    10 γρ.
  • κόκκινη πιπεριά τσίλι, φρέσκια κομμένη στη μέση, ξεσποριασμένη αν προτιμάτε, σε κομμάτια
    1
  • ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
    400 γρ.
  • νερό
    100 γρ.
  • πιπέρι καγιέν, αλεσμένο
    1 πρέζα
  • πάπρικα, καπνιστή, αλεσμένη
    1 πρέζα
  • πατάτες ξεφλουδισμένες, σε κομμάτια (2-3 εκ.)
    800 - 850 γρ.

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 360.7 kcal / 1508 kJ
Πρωτεΐνη 5.7 g
Λιπαρά 19.4 g
Υδατάνθρακες 43.6 g
Φυτικές ίνες 6.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.6 g
Νάτριο 329.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων