Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem

Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem

4.3 125 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • wody
    630 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
    300 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    40 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • białych kiełbas, surowych wyciśniętych z osłonek
    800 g
  • jajko
    1
  • bułki tartej
    60 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
    25 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • musztardy
    1 łyżeczka
  • sosu sojowego
    10 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 649.4 kcal / 2717.1 kJ
Πρωτεΐνη 31.5 g
Λιπαρά 51.6 g
Υδατάνθρακες 16.7 g
Φυτικές ίνες 1.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 17.5 g
Νάτριο 1616.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων