Empanada XXL

Empanada XXL

4.7 241 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 15 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 100 g pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
  • 120 g sera manchego pokrojonego na kawałki
    120 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 275 g każde)
  • 500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 40 g bułki tartej
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 100 g kiełbasy chorizo pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 180 g papryki konserwowej pieczonej, odsączonej, pokrojonej na kawałki
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 - 20 g papryczki chili jalapeño, marynowanej w plastrach, odsączonej
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 50 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
  • 20 g pasty ajvar
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 778.2 kcal / 3255.8 kJ
Πρωτεΐνη 31.7 g
Λιπαρά 52.4 g
Υδατάνθρακες 50.3 g
Φυτικές ίνες 10 g
Κορεσμένα λιπαρά 18.2 g
Νάτριο 1345.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων