Malinowe wyspy

4.9 23 βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 9ωρ.
10 sztuk

Υλικά

Spody biszkoptowe
  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 60 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 15 g oleju
Malinowa żelka
  • 800 g malin, świeżych
    800 g malin, mrożonych
  • 120 g cukru
  • 5 czubatych łyżeczek żelatyny w proszku
  • 8 łyżek wody
Mus malinowy
  • 400 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Glazura malinowa
  • 100 g wody
  • 180 g cukru
  • 2 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
  • 120 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 220 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • ¼ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego w żelu
  • wiórki białej czekolady do dekoracji

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 378.5 kcal / 1583.6 kJ
Πρωτεΐνη 6.4 g
Λιπαρά 19.4 g
Υδατάνθρακες 47.9 g
Φυτικές ίνες 6 g
Κορεσμένα λιπαρά 10.6 g
Νάτριο 80.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων