Cytrynowe cake pops

Cytrynowe cake pops

4.4 17 βαθμολογίες
Προετοιμασία 45 λεπτ.
Σύνολο 4ωρ. 30 λεπτ.
15 sztuk

Υλικά

Ciasto cytrynowe
  • 100 g cukru
  • skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 80 g mąki pszennej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 - 4 krople barwnika spożywczego, żółtego (προαιρετικό πεδίο)
Cake pops
  • 250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 300 g kuwertury z białej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g pastylek czekoladowych do roztapiania, żółtych (patrz wskazówka i wariant)

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 282.4 kcal / 1181.4 kJ
Πρωτεΐνη 3.8 g
Λιπαρά 18.3 g
Υδατάνθρακες 26.6 g
Φυτικές ίνες 0.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 10.8 g
Νάτριο 115.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων