Τέλεια αυγά, κάθε φορά

Με τη δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου και της θερμοκρασίας με απόλυτη ακρίβεια, το Thermomix® μαγειρεύει τα αυγά σας ακριβώς όπως σας αρέσουν. Εδώ θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αναδείξετε αυτό το απλό αλλά πεντανόστιμο υλικό!

Εύκολο όσο το βράσιμο ενός αυγού…

Τα θέλατε μελάτα, αλλά βγήκαν σφιχτά… Ή, οι κρόκοι βγήκαν μελάτοι όπως σας αρέσουν, αλλά τα ασπράδια είναι ωμά… Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις πότε είναι έτοιμα τα αυγά! Το Thermomix® σάς γλυτώνει από τις δυσάρεστες εκπλήξεις στο βράσιμο αυγών, δίνοντας τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά. Επιλέξτε αυγά μέτριου μεγέθους (53-63 γρ.) κατευθείαν από το ψυγείο. Τα αυγά μεγάλου μεγέθους, ή τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, θα σας δώσουν διαφορετικά αποτελέσματα. Αν προτιμάτε τα αυγά σας με μελάτο κρόκο και σφιχτό ασπράδι, ακολουθήστε τις οδηγίες της βασικής συνταγής για Βραστά αυγά και ρυθμίστε το χρόνο στα 11 λεπτά (η συνταγή δίνει οδηγίες για όλες τις προτιμήσεις). Μόλις βρείτε την ιδανική ρύθμιση για εσάς, θα έχετε εγγυημένο τα ίδια αποτελέσματα κάθε φορά, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό.

Αυγά για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό

Ας ξεκινήσουμε με το πρωινό. Τα αυγά είναι μια κλασική επιλογή για το πρώτο γεύμα της ημέρας. Πόσες συνταγές έχετε δοκιμάσει μέχρι στιγμής; Υπάρχουν πολύ περισσότεροι τρόποι να φτιάξει κανείς αυγά εκτός από τα ποσέ, τα βραστά και τα σκραμπλ! Κάντε αναζήτηση στο Cookidoo® για συνταγές πρωινού με αυγά: Αναζητήστε τη λέξη «αυγά» και χρησιμοποιήστε το φίλτρο «Πρωινό», ώστε να ανακαλύψετε μερικές νέες και συναρπαστικές ιδέες για πρωινό. Υπάρχει κάτι για όλους, όπως Μπρουσκέτα με ντομάτα και αυγά ποσέ, ή Σπαράγγια και αυγά ποσέ sous-vide.

Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε ομελέτα στον ατμό με το Thermomix®; Αρχικά, καλύψτε τον ξέβαθο δίσκο του Varoma με αντικολλητικό χαρτί: Κόψτε το αντικολλητικό χαρτί στο σχήμα του Varoma, τσαλακώστε το και περάστε το κάτω από τρεχούμενο νερό, ώστε να γίνει πιο εύκολο να το εφαρμόσετε στον πάτο του ξέβαθου δίσκου του Varoma και να μείνει στη θέση του. Αφήστε ακάλυπτες τις πλαϊνές τρύπες για να μπορεί να κυκλοφορεί ο ατμός. Αυτή η μέθοδος περιγράφεται στη συνταγή Ομελέτα με κολοκυθάκια, και μπορείτε να την προσαρμόσετε στις προτιμήσεις της οικογένειάς σας.

Και δεν είναι μόνο το πρωινό! Μπορείτε να απολαύσετε τις συνταγές με βασικό υλικό τα αυγά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αν ετοιμάζετε κάποιο δείπνο, ένα εντυπωσιακό ορεκτικό είναι το σουφλέ. Η προετοιμασία του μείγματος είναι εύκολη χάρη στο Thermomix®. Δοκιμάστε τα Γρήγορα σουφλέ τυριών, όπου χρησιμοποιούνται ολόκληρα τα αυγά, οπότε δεν χρειάζεται να τα χωρίσετε σε ασπράδια και κρόκους.

Εύκολα επιδόρπια

Η κλασική σαμπαγιόν είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο εστιατορικού επιπέδου που φτιάχνεται με κρόκους αυγών. Για να αποκτήσει μια πλούσια και κρεμώδη υφή, χρειάζεται πολλή και συνεχή προσοχή όταν φτιάχνεται στο μάτι της κουζίνας. Ωστόσο, με το Thermomix® βγαίνει πάντα τέλεια. Αν αναζητάτε ιδέες για επιδόρπιο, μπορείτε να φτιάξετε μια Κρέμα βανίλιας (custard) ή μια Κρέμα λεμονιού (lemon curd), που συνδυάζονται τέλεια με σπιτικά μπισκότα βουτύρου. Ένα επιδόρπιο απλό αλλά και εντυπωσιακό για τους καλεσμένους σας.

Είναι ασφαλής η κατανάλωση ωμών αυγών;

Τα φαγητά με ωμά αυγά, όπως η μαγιονέζα ή το τιραμισού, πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο και να καταναλώνονται σχετικά σύντομα. Αποφύγετε να σερβίρετε ωμά αυγά σε ευάλωτες ομάδες, όπως σε ηλικιωμένους, μικρά παιδιά, εγκύους ή αρρώστους.