Συσκευές & Αξεσουάρ
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 45 λεπτ.
8 slices
Υλικά
Lemon Curd
-
lemon thin peelings of skin and 35 g juice1
-
granulated sugar75 g
-
unsalted butter diced50 g
-
egg yolks from large eggs2
Sponge
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar175 g
-
unsalted butter soft175 g
-
self-raising flour175 g
-
large eggs3
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Flavourings
-
pink food colouring gel
-
lemon juice1 tsp
-
poppy seeds2 Tbsp
Assembly
-
marzipan homemade320 g
Decoration
-
icing sugar plus extra for dusting50 g
-
lemon juice to taste1 - 2 tsp
-
edible cake decorations
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 slice
Πρωτεΐνη
10.4 g
Θερμίδες
3030 kJ /
724 kcal
Λιπαρά
38.7 g
Υδατάνθρακες
83.6 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΜπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSemolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Cheesecake
1h 30min
Salted Caramel Shortbread
3h
Chocolate and Raspberry Tarts
2h 50min
Gluten-free Scones with Berry Chia Jam
1h
Seriously Lemony Slice
1h 20min
Croissants
12h
Almond and Matcha Cake
1h 10min
Cranberry and Clementine Cookie
25min
Gluten-free Sacher Torte
3h 20min
Steamed Lemon Cake
2h 20min
Meringue Topped Mince Pies
55min