
Συσκευές & Αξεσουάρ
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 45 λεπτ.
8 slices
Υλικά
Lemon Curd
-
lemon thin peelings of skin and 35 g juice1
-
granulated sugar75 g
-
unsalted butter diced50 g
-
egg yolks from large eggs2
Sponge
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar175 g
-
unsalted butter soft175 g
-
self-raising flour175 g
-
large eggs3
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Flavourings
-
pink food colouring gel
-
lemon juice1 tsp
-
poppy seeds2 Tbsp
Assembly
-
marzipan homemade320 g
Decoration
-
icing sugar plus extra for dusting50 g
-
lemon juice to taste1 - 2 tsp
-
edible cake decorations
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 slice
Θερμίδες
724 kcal /
3030 kJ
Πρωτεΐνη
10.4 g
Λιπαρά
38.7 g
Υδατάνθρακες
83.6 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΜπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνIrish Apple Cake with Crème Anglaise
1ωρ. 10 λεπτ.
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2ωρ. 30 λεπτ.
Almond Cake with White Chocolate Topping
2ωρ. 50 λεπτ.
Butterfly Cakes
1ωρ.
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1ωρ. 10 λεπτ.
Victoria Sponge
1ωρ. 10 λεπτ.
Baked Doughnuts
1ωρ.
Chocolate Bourbons
45 λεπτ.
Polish Doughnuts (Pączki)
1ωρ. 20 λεπτ.
Coffee and Walnut Cake
1ωρ. 10 λεπτ.
Baked White Chocolate Caramel Cheesecake
6ωρ. 20 λεπτ.
Chocolate Chip Cake
1ωρ. 30 λεπτ.