Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla

Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla

4.1 32 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 25 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

  • papryki wędzonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • tortille pszenne
    4
  • olej ilość do posmarowania tortilli
  • czosnku, mielonego
    1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki
  • kolendry, świeżej tylko liście
    20 g
  • pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę
    80 g
  • octu jabłkowego
    ½ łyżeczki
  • czarnej fasoli, z puszki odsączonej, opłukanej
    230 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • sosu salsa z chili
    180 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • jogurtu typu greckiego (προαιρετικό πεδίο)
    2 łyżki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 211 kcal / 882.7 kJ
Πρωτεΐνη 4.7 g
Λιπαρά 12.8 g
Υδατάνθρακες 20.8 g
Φυτικές ίνες 4 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.7 g
Νάτριο 453.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων