Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla

Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla

4.2 33 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 25 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 tortille pszenne
  • olej ilość do posmarowania tortilli
  • 1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki czosnku, mielonego
  • 20 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 80 g pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • ½ łyżeczki octu jabłkowego
  • 230 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej, opłukanej
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 180 g sosu salsa z chili
  • 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 łyżki jogurtu typu greckiego (προαιρετικό πεδίο)

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 211 kcal / 882.7 kJ
Πρωτεΐνη 4.7 g
Λιπαρά 12.8 g
Υδατάνθρακες 20.8 g
Φυτικές ίνες 4 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.7 g
Νάτριο 453.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων