Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym

Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym

4.3 158 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 4ωρ. 40 λεπτ.
10 porcji

Υλικά

Budyń do kremu
  • 500 g mleka w temp. pokojowej
  • 5 żółtek
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 55 g mąki pszennej
  • 40 g skrobi ziemniaczanej
Blaty bezowe
  • 8 białek (ok. 250 g)
  • 350 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 2 czubate łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczkę białego octu winnego
Krem budyniowy
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 120 g cukru pudru
  • 30 - 40 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
Sos malinowy
  • 50 - 100 g cukru
  • 500 g malin, świeżych
    500 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • migdały, w płatkach do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 501.3 kcal / 2097.3 kJ
Πρωτεΐνη 6.4 g
Λιπαρά 20.2 g
Υδατάνθρακες 71.9 g
Φυτικές ίνες 3.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 12 g
Νάτριο 82.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων