Συσκευές & Αξεσουάρ
Marmolada z całych jabłek
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ.
4 słoiki
Υλικά
-
1100 g jabłek kwaśnych, nieobranych, z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
-
400 g wody
-
250 g cukru żelującego 2:1
-
1 łyżeczka oleju o neutralnym smaku np. słonecznikowego (patrz wskazówka)
-
½ laski cynamonu
-
2 gwiazdki anyżu
-
30 g brandy (προαιρετικό πεδίο)
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 słoik
Νάτριο
8 mg
Πρωτεΐνη
1 g
Θερμίδες
1701.8 kJ /
406.8 kcal
Λιπαρά
0.5 g
Φυτικές ίνες
7 g
Κορεσμένα λιπαρά
0 g
Υδατάνθρακες
102 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε
JEDZ ROZSĄDNIE, DBAJ O SIEBIE
72 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνTruskawkowy sos winegret
5 Min
Pasta pistacjowa (100%)
20 Min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 Std. 10 Min
Krem pistacjowy do tortów
6 Std. 15 Min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 Min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 Std.
Pikantny dżem chili
35 Min
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 Min
Budyń z syropem klonowym
20 Min
Dżem truskawkowy z czarnym bzem
35 Min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 Std. 50 Min
Syrop waniliowy
30 Min