Wytrawne palmiery na dwa sposoby

Wytrawne palmiery na dwa sposoby

4.6 31 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
50 sztuk

Υλικά

Szybkie ciasto francuskie
  • masła pokrojonego na 1-2 cm kawałki, zmrożonego (patrz wskazówka)
    200 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    200 g
  • wody zimnej
    90 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Nadzienie z anchois
  • filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy (ok. 40 g)
    12
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    6 gałązek
  • suszonych płatków chili
    ½ łyżeczki
    ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
Nadzienie z oliwek i rozmarynu
  • czarnych oliwek, bez pestek
    125 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ząbki czosnku
    2
  • rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane
    2 gałązki
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
Formowanie i pieczenie
  • mąka pszenna do oprószenia

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 61 kcal / 255.4 kJ
Πρωτεΐνη 0.8 g
Λιπαρά 5 g
Υδατάνθρακες 3.3 g
Φυτικές ίνες 0.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.3 g
Νάτριο 80.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων