Wytrawne palmiery na dwa sposoby

Wytrawne palmiery na dwa sposoby

4.6 34 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
50 sztuk

Υλικά

Szybkie ciasto francuskie
  • 200 g masła pokrojonego na 1-2 cm kawałki, zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 90 g wody zimnej
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie z anchois
  • 12 filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy (ok. 40 g)
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
    ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
Nadzienie z oliwek i rozmarynu
  • 125 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane
  • 1 szczypta soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Formowanie i pieczenie
  • mąka pszenna do oprószenia

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 61 kcal / 255.4 kJ
Πρωτεΐνη 0.8 g
Λιπαρά 5 g
Υδατάνθρακες 3.3 g
Φυτικές ίνες 0.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.3 g
Νάτριο 80.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων