Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry

Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry

3.6 30 βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 9ωρ. 30 λεπτ.
25 sztuk

Υλικά

  • ciecierzycy, suszonej
    240 g
  • woda do namoczenia
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 pęczki)
    60 g
  • kolendry, świeżej liście i łodygi pokrojone na 2 cm kawałki (2-3 doniczki)
    60 g
  • zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • curry, mielonego
    ½ łyżeczki
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • olej do smażenia

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 82.3 kcal / 344.5 kJ
Πρωτεΐνη 2.7 g
Λιπαρά 4 g
Υδατάνθρακες 9.8 g
Φυτικές ίνες 1.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.4 g
Νάτριο 83.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων