Κέικ με καρότο και αμύγδαλο (χωρίς γλουτένη)

Κέικ με καρότο και αμύγδαλο (χωρίς γλουτένη)

5.0 2 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 30 λεπτ.
12 κομμάτια

Υλικά

Kέικ με καρότο και αμύγδαλο
  • λάδι από κουκούτσια σταφυλιού για το λάδωμα
  • αμύγδαλα, ασπρισμένα
    220 γρ.
  • καρότα σε κομμάτια
    300 γρ.
  • εκχύλισμα βανίλιας, φυσικό
    1 κ.γλ.
  • αυγά
    3
  • ξανθή ζάχαρη
    150 γρ.
  • μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
    2 κ.γλ.
  • κανέλα, αλεσμένη
    2 κ.γλ.
  • τζίντζερ, αποξηραμένο, αλεσμένο
    2 κ.γλ.
  • αλάτι
    1 πρέζα
Γλάσο
  • ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
    120 γρ.
  • πορτοκάλι μόνο τη φλούδα, χωρίς το λευκό μέρος
    ½
  • βούτυρο, ανάλατο
    90 γρ.
  • τυρί κρέμα
    125 γρ.
Γαρνίρισμα
  • καρύδια, χωρίς κέλυφος
    1 κ.σ.
  • φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφος, ανάλατα
    1 κ.σ.
  • αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
  • φουντούκια, ασπρισμένα για το γαρνίρισμα
  • καρύδια πεκάν για το γαρνίρισμα

Διατροφή ανά 1 κομμάτι

Θερμίδες 355 kcal / 1491.1 kJ
Πρωτεΐνη 7.7 g
Λιπαρά 25 g
Υδατάνθρακες 25.3 g
Φυτικές ίνες 3.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.6 g
Νάτριο 162 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων