Κλαφουτί δαμάσκηνου

Κλαφουτί δαμάσκηνου

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 35 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 15 λεπτ.
6 μερίδες

Υλικά

  • βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για το βουτύρωμα
  • ακατέργαστη καστανή ζάχαρη (demerara)
    2 - 4 κ.σ.
    2 - 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • δαμάσκηνα ώριμα αλλά σφιχτά, χωρίς τα κουκούτσια, που έχετε κόψει μια φέτα από το κάτω μέρος τους και μετά τα έχετε κόψει στη μέση καθέτως (βλ. συμβουλή)
    700 γρ.
  • λεμόνι ξύσμα και χυμό
    1
  • ζάχαρη και ακόμα 1 κ.σ. για τα δαμάσκηνα
    80 γρ.
  • κλωνάρι βανίλιας μόνο τους σπόρους (βλ. συμβουλή)
    ½
  • αυγά
    2
  • πλήρες γάλα
    100 γρ.
  • κρέμα γάλακτος, 30-40% λιπαρά
    50 γρ.
  • αλεύρι
    65 γρ.
  • αλάτι
    ¼ κ.γλ.
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
    1 - 2 κ.σ.

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 244 kcal / 1019 kJ
Πρωτεΐνη 5 g
Λιπαρά 6 g
Υδατάνθρακες 45 g
Φυτικές ίνες 2.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 3 g
Νάτριο 132 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων