
Συσκευές & Αξεσουάρ
Ciasto wiosenna stokrotka
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
13 porcji
Υλικά
-
200 g migdałów, w płatkach
-
140 g cukru
-
20 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
olej do natłuszczenia
-
4 jajka
-
100 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
-
cukier puder do oprószenia
-
1 łyżka dżemu dowolnego, do dekoracji
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
51.2 mg
Πρωτεΐνη
6.1 g
Θερμίδες
1126.1 kJ /
269.1 kcal
Λιπαρά
18.5 g
Φυτικές ίνες
2.3 g
Κορεσμένα λιπαρά
7 g
Υδατάνθρακες
21.9 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

KATALOG WIOSENNY
4 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία

WIELKANOC 2024
11 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνŻelka truskawkowa do tortów
3ωρ. 45 λεπτ.
Ślimaczki makowe
2ωρ. 30 λεπτ.
Szafranowe bułeczki lussekatter
2ωρ. 10 λεπτ.
Ciasto z serem ricotta
1ωρ. 20 λεπτ.
Ciasteczka whoopie pies
1ωρ. 45 λεπτ.
Biszkopt kakaowy z olejem
4ωρ.
Cynamonowe ciastka na kubek
2ωρ. 30 λεπτ.
Pieczone jabłka z twarogiem
50 λεπτ.
Cynamonowe gwiazdki
55 λεπτ.
Rolada dyniowa z orzechami pecan
1ωρ. 20 λεπτ.
Biszkopt cytrynowy
4ωρ.
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1ωρ. 10 λεπτ.