Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone

Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone

4.4 10 βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 31ωρ.
10 porcji

Υλικά

Lody mascarpone
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    500 g
  • mleka skondensowanego, słodzonego schłodzonego
    200 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    400 g
Lody jagodowe
  • jagód, mrożonych
    150 g
    150 g borówek amerykańskich, mrożonych (patrz wariant)
  • cukru pudru
    20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • bez grubo pokruszonych (patrz wskazówka)
    30 g
  • jadalny zamsz w sprayu (προαιρετικό πεδίο) biały, do dekoracji
  • jagody, liofilizowane (προαιρετικό πεδίο) do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 399.7 kcal / 1672.4 kJ
Πρωτεΐνη 5.3 g
Λιπαρά 34 g
Υδατάνθρακες 20.4 g
Φυτικές ίνες 0.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 20.3 g
Νάτριο 194 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων