Mini galette z grzybami

Mini galette z grzybami

4.5 22 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 45 λεπτ.
4 sztuki

Υλικά

  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowo 40 g
    180 g
  • mąki pszennej
    300 g
    300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • wody
    80 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 - 3 szczypty
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • sera gruyère pokrojonego na kawałki
    80 g
    80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    80 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • ząbki czosnku
    2
  • grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
    400 g
    400 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    60 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • tymianek, świeży do dekoracji
  • jajko roztrzepane, do posmarowania
    1

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 877 kcal / 3669.5 kJ
Πρωτεΐνη 19.9 g
Λιπαρά 60.8 g
Υδατάνθρακες 65.6 g
Φυτικές ίνες 3.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 37.3 g
Νάτριο 984.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων